Vill du tjäna pengar genom vårt nyhetsbrev?

Vill du tjäna pengar genom vårt nyhetsbrev?

Feb
27

Låneförmedling med lägre räntor

MarketShark.se handlar primärt om att tjäna pengar genom din dator, men det finns även en hel del smarta tips man kan använda sig av för att spara pengar. Om man har bestämt sig för att låna pengar kan det vara klokt att använda sig av låneförmedlare liknande denna för att säkerställa att man får bästa möjliga lånevillkor, någonting som kan spara tusenlappar.

Låneförmedlare kan ses som en mellanhand mellan banker och deras potentiella kunder. En person som söker om ett lån via en låneförmedlare, söker bara på ett enda ställe, sedan skickar låneförmedlaren in ansökan till alla banker som den samarbetar med. Lånet som sedan har bäst lånevillkor blir det som i slutändan förmedlas till kunden.

Då låneförmedlare i regel samarbetar med många olika banker är incitamenten för bankerna att pressa ner räntorna höga. Det är de tvungna till, annars går låneavtalet till en annan bank med förmånligare villkor. Som lånekund har man alltså betydligt större chans att få lägre räntor om man använder sig av låneförmedlare, jämfört med om man söker i varje enskild bank. Dessutom görs bara en UC, någonting som inte försämrar kreditbetyget.

Låneförmedling har blivit väldigt populärt den senaste tiden och man ser dagligen TV-reklamer och stora braskande annonser i tidningarna. Det är främst de osäkrade privatlånen, även kallade blancolån, som förmedlas. Då dessa lån inte har några krav på pant, måste detta kompenseras för i form av högre ränta. De blir då väldigt lönsamma och det finns utrymme för marginaler för såväl banker, låneförmedlare samtidigt som det blir bättre villkor för kunderna. En ‘win win’ situation helt enkelt, förutsatt att man har råd att betala ner lånet.

Troligtvis har vi bara sett början när det gäller låneförmedlare och det är ingen vild gissning att fler agenter kommer ploppa upp som svampar ur jorden frampå. I och med att vi har ett unikt läge i svensk ekonomi med tanke på räntan är det dessutom många som anser det vara förmånligt att låna pengar just nu, någonting det är svårt att argumentera mot.

Kategorier: Lån

Lämna en kommentarVill du tjäna pengar genom vårt nyhetsbrev?

Bli prenumerant på MarketShark