Hur man säkert skickar guldsmycken och andra värdesaker

Nuförtiden så är det många som säljer och köper guldsmycken, guldmynt och andra värdesaker online som t.ex. på Tradera. Att sälja och köpa guldsmycken kan vara en bra investering på lång sikt. Men det finns självklart andra orosmoment med att skicka varorna på posten. Mycket kan hända under transporten och man vill gärna att varorna är hela när de kommer fram.

Både köparen och säljaren vill självklart att guldsmyckena eller de värdefulla som man skickar ska förbli hela och att de kommer fram säkert. Det är väldigt viktigt med trygghet och trovärdighet för både kund och säljare. Därför bör man se till att smyckena är säkert förpackade. Läs vidare om hur du på säkraste sättet skickar dina dyrbara försändelser.

Guld är en bra investering på lång sikt

Guld har alltid varit en bra investering på längre sikt, eftersom det aldrig riktigt förlorar i värde. Guldsmycken och guldmynt är dock inget man ska satsa på för snabba affärer, för att precis när man köpt det så förlorar det oftast lite i värde. Det är därför guld är perfekt att köpa som gåvor vid dop, studenten, bröllop och vid födelsedagar. Det är något som sen ägaren kan använda under en lång tid och under den tiden så ökar det i värde.

Packa guldsmyckena säkert innan du skickar dem

Oavsett om man skickar som säljare till kund eller om det är en gåva så ska man packa smyckena säkert. Börja med att packa dem i ett smyckeskrin eller i vadderade etuier som går att försluta, så att de håller sig där under hela transporten. Därefter kan de placeras i ett vadderat kuvert eller bubbelpåse som de även kallas för. Vadderade kuvert är väldigt praktiska då vadderingen skyddar innehållet mot tryck och tappskador som kan uppstå. Kraftpapperet som omger kuvertet är väldigt slitstarkt och skyddar mot väta och fukt. De är de absolut smidigaste och säkraste förpackningarna att skicka sina guldsmycken i.

Glöm inte att kolla upp vilka försäkringar som gäller vid försändelse

Det är väldigt viktigt att kolla upp vilka försäkringar eller garantier som gäller med transportbolaget. Men även att kolla upp vilka försäkringar som går att köpa till. Försäkringarna kan skilja sig en del mellan de olika transportbolagen. Det är viktigt att kolla upp allt sådant innan man skickar. Se även till att det går att spåra försändelsen.

Effektiva hjälpmedel till dig som skickar mycket brev och paket

En etikettskrivare är ett väldigt effektivt hjälpmedel för dig som skickar mycket paket och brev. Du kan enkelt skapa en adressetikett med etikettskrivaren som du sedan bara klistrar på paketet. Vadderade kuvert och andra effektiva hjälpmedel som etikettskrivare hittar du enkelt på 123ink.se. Hoppas att det här hjälper dig att säkert och smidigt kunna skicka smycken och andra paket.