Spara pengar genom att skifta elavtal

Det var först för några år sedan som vi konsumenter började förses med en uppsjö av olika elleverantörer. Tidigare fanns det bara ett par enstaka elavtal att välja mellan, men numera finns det en drös av dem. Detta är till störst del positivt eftersom konkurrensen då blir större och vi som konsumenter får ett större utbud av elleverantörer att välja mellan.

Då konkurrensen ökar och de olika energibolagen sänker sina priser för att klara sig på den tuffa marknaden kan vi som konsumenter spara stora summor pengar. Så om du, likt den största delen av svenska befolkningen, varje månad betalar alldeles för mycket för dina elräkningar föreslår vi att du fortsätter läsa. Du kan nämligen spara väldigt mycket på att skifta elavtal.

 

Varför byta elleverantör?

Den främsta anledningen till att byta elleverantör är för att det (förhoppningsvis) kommer spara dig mycket pengar. Du kan faktiskt spara hundratals kronor årligen bara genom att skriva under ett bättre avtal. Men det är inte bara på grund av pengarna som många väljer att skifta elbolag. Många konsumenter tycker att den service de får hos sin nuvarande elleverantör inte är tillräckligt bra. Sedan är det fler konsumenter än någonsin som bryr sig om miljön och därför väljer de gärna en elleverantör som gör sitt för att jordens resurser inte ska ta skada i onödan.

 

Så gör du för att skifta elavtal

Tack vare att marknaden för elbolag är så konkurrenskraftig som den är idag finns det ett stort antal elbolag att välja mellan för att få det bästa avtalet för plånboken och miljön. Har du bestämt dig för att spara pengar genom att byta elbolag föreslår vi att du genomgår följande 3 steg:

  1. Gör en energijämförelse

Det enklaste sättet att faktiskt försäkra dig om att du ingår ett avtal med den bästa elleverantören är att först och främst göra en energijämförelse. Det finns en hel del jämförelsesajter som jämför det utbud som finns på marknaden idag och som samtidigt går igenom vad du faktiskt borde betala för el. En av dessa sajter är https://elavtal24.com/. De jämför de populäraste elavtalen i landet och endast de som använder en transparent prissättning utan dolda avgifter.

  1. Bestäm dig för ett bra elavtal

Efter att du gått igenom det stora utbudet av elleverantörer på marknaden och jämfört dem är din lista över potentiella nya elavtal förhoppningsvis lägre. Har du några stycken kvar på listan kan det vara fördelaktigt att vända dig till de olika elbolagen och höra om de har ytterligare förmåner att erbjuda dig. Bestäm dig inte förrän du vet att du får det absolut bästa alternativet på marknaden! Det vill säga inte bara det billigaste men även det miljövänligaste.

  1. Teckna avtalet

Vid det här laget består din lista över potentiella elavtal förmodligen inte av mer än ett elbolag. Ett elbolag som erbjuder dig bra förmåner, transparenta priser och som är helt utan gömda avgifter. Då är sista steget helt enkelt att teckna det nya avtalet och njuta av att spara pengar på dina elräkningar under de kommande månaderna!