De bästa mobilapparna för besparing & investering

De flesta föredrar att spendera mindre och spara och investera mer. Dock kan detta lätt bli till en omöjlighet i verkliga livet, på grund av ens nuvarande inkomster och utgifter. Samtidigt är det svårt att hitta tid och motivation, och många ger helt enkelt upp på vägen.

På grund av ovan nämnda skäl har även mobilappar för personlig ekonomi blivit allt populärare under de senaste åren. Dessa appar möjliggör det för en att få bättre sparvanor och förhoppningsvis även få pengar över till att kunna investera. Vi har nedan därför listat några av de mobilappar vi anser vara bäst för dig som vill komma igång med bägge ekonomiska aspekter.

 

Dreams

Dreams är en app som precis som namnet indikerar bidrar till att hjälpa människor uppnå sina drömmar. Appen är framförallt riktad till unga vuxna som gärna vill få ordning på sin ekonomi. Appen inspirerar användarna till att skippa onödiga utgifter och spara pengarna istället för att uppnå sina mål.

Med Dreams kan man spara ensam eller tillsammans med andra; som sin partner för att köpa drömlägenheten eller med sina vänner för att åka på en roadtrip. Förutom att fungera som en spar-app kan användarna dessutom investera i värdetillgångar genom appen. Således är det en app för både sparande och investeringar.

 

Zlantar

Ännu en app för dig som vill få koll på din ekonomi är Zlantar. Det är en app som hittar och sammanställer alla dina avtal, prenumerationer och abonnemang för att du ska få en bättre översikt över din nuvarande ekonomi. Samtidigt kan man se sina inkomster och utgifter, och tillgå en graf över hur mycket pengar man spenderar inom vissa områden som t.ex. mat, boende och transport.

Zlantar är en utmärkt app som inte bara genomför prisjämförelser och hjälper dig få en bättre ekonomisk överblick, men samtidigt kan man få tips på sparformer med bra avkastning! Tyvärr kan man inte investera med Zlantar-appen. Åtminstone inte i dagsläget.

 

Mina Utgifter

Ytterligare en budgetapp tillgänglig på marknaden är Mina Utgifter. Denna app är något mer klassisk och omodern än de ovan nämnda apparna, eftersom man själv måste fylla i sina utgifter och inkomster manuellt. Därefter visas transaktionerna i olika staplar och diagram.

Mina Utgifter är perfekt för dig som vill ha en tydligare översikt på vad du lägger pengar på. Det kan vara transaktioner som annars klassas som “okända”, som när man spelar på ett casino-utan-svensk-licens.io. Då registreras inte dessa som “underhållnings”-transaktioner eftersom de inte genomförs med BankID.

 

Spara kvittot

Den sista appen vi vill lista är “Spara Kvittot”, appen som samlar alla kvitton digitalt på ett och samma ställe. Det är den perfekta appen för dig som hatar att spara på vanliga, fysiska kvitton och föredrar att ha allt digitalt. Då kan du få kvittot elektroniskt direkt från de butiker du ansluter dig med, och arkivera dessa i appen för en bättre översikt.

Spara Kvittot hjälper således människor med att se vad deras pengar går till, utan att man ska behöva komma ihåg att be om kvittot varje gång man handlar. På så sätt är det enklare att se vart pengarna försvinner och vad man kan förändra för att förbättra sin ekonomi.