För- och nackdelar med automatiserad kryptohandel

Automatiserad kryptohandel innebär i princip att så kallade “trading bots”, drivna av artificiell intelligens, handlar med kryptovalutor åt en. Med hjälp av algoritmer ger dessa trading bots en exakt marknadsposition av kryptovalutorna och kan därmed effektivisera handeln.

Som med alla investeringar, särskilt i kryptovalutor, finns det för- och nackdelar. I denna artikel kommer vi att kika närmre på vilka för- respektive nackdelar det finns med den automatiserade kryptohandeln. På så sätt får du förhoppningsvis en insikt i hur de fungerar och kan bättre fatta ett bra beslut.

 

Men först: vad är automatiserad kryptohandel?

Automatiserad kryptohandel är en uppsättning program som är utformade för att automatisera kryptovalutahandel. Vanligtvis måste investerare vara uppmärksamma på marknadsstatistik för att veta när kryptovaluta ska köpas respektive säljas. Automatiserad kryptohandel tar bort denna process och ersätter den med kryptoroboter. De automatiserar analysdelen av marknadsstatistik och samlar all nödvändig information för att sedan beräkna den potentiella marknadsrisken.

Idag använder många kryptointresserade sig av dessa hjälpsamma verktyg, men trots detta så undrar många om kryptoroboter som Bitcoin Code bluff eller inte.

 

Fördelar med automatiserad kryptohandel

Nedan följer några av fördelarna med automatiserad kryptohandel i form av trading bots:

De är mer kraftfulla
Den kanske främsta kärnegenskapen och fördelen med trading bots är att de enkelt kan hantera massor av data och komma fram till rimliga slutsatser. Till skillnad från mänskliga investeringsexperter är således trading bots mycket mer kraftfulla.

Investeringarna blir mer effektiva
Att handla kryptovaluta med trading bots anses vara mer effektivt. Man behöver inte oroa sig för att inte köpa eller sälja vid rätt tidpunkt eftersom robotarna använder sig av algoritmer för att handla. En extra fördel är att dessa bots fungerar dygnet runt och inte endast under kontorstimmarna.

Inga känslor inblandade
En tredje fördel med trading bots för kryptohandel är att inga känslor är inblandade. De beslut som trading bots tar är inte baserat på annat än algoritmer, vilket innebär att den inte är rädd för förlust eller känner sig girig för att vinna.

 

Nackdelar med automatiserad kryptohandel

Trading bots för kryptovalutor är inte perfekta. Automatiserad kryptohandel har sina nackdelar också och här är några av dem:

Det kan vara en bluff
Som vi tidigare berört är det många investerare som tvivlar på kryptoroboter och deras legitimitet. Sanningen är att bedragare finns över allt, även inom tradingvärlden. Därför ska du vara säker på att du använder dig av en trygg och legitim trading bot.

De kräver en internetanslutning
De allra flesta trading bots kräver att man är ansluten till ett internet för att fungera. Om din automatiserade handelsprogramvara fungerar på din dator istället för på en handelsplattform kan en dålig internetanslutning innebära stora förluster.

De kan analysera fel
Även om vi fått trading bots till att låta felfria kan även dem göra misstag. De tenderar att kunna beräkna huruvida värdet på tillgångarna stiger eller sjunker, men beräkningar kan vara felaktiga. När detta sker finns det en risk för att du förlorar alla de pengar du offrat. Så var medveten om riskerna innan du tar hjälp av en trading bot är du snäll.