Så hittar du rätt handelsplattform för dina behov

En handelsplattform är ett verktyg som tillåter investerare att köpa och sälja tillgångar dygnet runt. Det finns en uppsjö av olika handelsplattformar idag vilken kan försvåra valet för investeraren, särskilt nybörjaren. Var och en av dessa plattformar har sina styrkor och svagheter, så hur bestämmer man sig?

Det viktigaste är att hitta en handelsplattform som passar dig, dina typer av investeringar och dina andra behov. Nedan kommer vi gå igenom vilka funktioner du bör leta efter hos en handelsplattform så att valet blir lite enklare. Men också vad du bör akta dig för när det kommer till ditt val.

 

Börja med att läsa omdömen

Till att börja med föreslår vi att du läser omdömen skrivna om de olika handelsplattformarna online. På så sätt får du en överblick över de olika aktörerna. När du läser omdömen kommer du snabbt också märka vilka plattformar som är legitima och vilka som inte är det. Ju mer trovärdigt företaget är, desto större förtroende kan du ha för att transaktioner genomförs smidigt och säkert.

 

Ett användarvänligt gränssnitt ska vara tillgängligt

Härnäst kan du kika på viktiga element så som plattformens gränssnitt. Är det enkelt att navigera sig på och är språket läsbart? Du vill kunna genomföra dina transaktioner snabbt och smidigt, inte att det hänger upp sig gång på gång. Ju bättre och snyggare gränssnittet ser ut desto bättre kommer din handel att gå.

 

Undersök kundtjänsten innan du registrerar dig

I vårt tycke är kundsupporten på en handelsplattform väldigt viktigt. Man behöver nödvändigtvis inte kontakta kundtjänsten på plattformen, men det är bra att veta att det finns serviceinriktad personal tillgänglig, helst dygnet runt. Vi föreslår därför att man först undersöker kundtjänsten innan man faktiskt registrerar sig och börjar handla på en plattform.

 

Ett bra urval av tillgångar att investera i

Härnäst ska såklart urvalet av investeringstillgångar undersökas. Mt4 broker, exempelvis, är perfekt för investeraren som tänker att hen ska investera i CFD:s och/eller FX. För de som tänker sig att investera i andra tillgångar som aktier, fonder eller till och med kryptovalutor finns det andra aktörer att undersöka.

 

Kostnadsfria guides är ett plus i kanten

Ytterligare något som vi tycker är viktigt hos en bra handelsplattform är att det finns kostnadsfria guides att tillgå. Det vill säga att man kan läsa gratis artiklar, recensioner och tips på plattformen för att förbättra sina investeringar. Det är givetvis inget måste hos en handelsplattform, men vi tycker verkligen att det är ett plus i kanten!